VendexKBB overgenomen door KKR

Biedingsmemorandum van KKR op de aandelen van VendexKBB in 21 mei 2004.

In 2004 werd bekend dat Koninklijke Vendex KBB NV zou worden overgenomen door een groep investeerders: Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR), Change Capital Partners en AlpInvest Partners (verenigd in het consortium VDXK Acquisition BV onder leiding van KKR). Later stapte Change Capital uit VDXK. Nadat alle aandelen in handen van de groep waren gekomen, werd Vendex KBB in juli 2004 definitief overgenomen door VDXK

Tot 2 augustus 2004 had VendexKBB een notering in de Midkap-index van Euronext Amsterdam. Het bedrijf werd omgezet van een NV in een BV, na een aantal maanden werd Koninklijke VendexKBB BV opgeheven en werd de BV, die de investeringsmaatschappij had opgericht om Koninklijke Vendex KBB BV op te kopen, hernoemd in Vendex KBB BV. KBB stond voor Koninklijk Bijenkorf Beheer, maar vanwege het verlies van het predicaat Koninklijk was de K een letter geworden zonder betekenis.

KKR voerde tevens een nieuwe bedrijfsfilosofie door met de slogan ‘A passion to serve’. Wat later werd ook de naam van het concern veranderd in Maxeda. Een jaar later maakte CEO Ed Hamming plaats voor de Brit Tony DeNunzio, die door KKR en zijn partners werd weggehaald bij de Britse supermarktketen Asda, een dochter van het Amerikaanse Wal-Mart.