Creatief leiderschap

Personeelsaffiche uit 2015

Bij de leiderschapsstijl die in de Bijenkorf domineerde, hoorden behalve vrijheid, stimulering tot samenwerking en ambitie, ook de informele organisatie met een grote mate van creativiteit, bij zowel de inkoop, als de afdelingen communicatie en styling. Ook de verkoopmedewerkers beschikken over een eigen vorm van creativiteit, dankzij een vrijheid van handelen en een persoonlijke invulling van de taken waarvoor zij staan.

Naast deze 'zachte' stimulerende aspecten zijn ook de 'harde' factoren van groot belang geweest. Wij doelen daarbij op alle voorwaarden die het werken plezierig kunnen maken, zoals innovatieve arbeidsvoorwaarden en goede pensioenen, de vele mogelijkheden om promotie te maken, medezeggenschap en uitgekiende trainingsprogramma’s. En niet in de laatste plaats tot de diep in de organisatie verankerde (mede)verantwoordelijkheid voor het succes van de onderneming.


Bij de leiderschapsstijl die in de Bijenkorf domineerde, hoorden behalve vrijheid, stimulering tot samenwerking en ambitie, ook de informele organisatie met een grote mate van creativiteit.

Personeelsaffiche uit 2015

Foto van een medewerker in 2018