Wie bakt de mooiste taart?

De jury bij de gebakwedstrijd in 1994. De jury bestond uit vlnr Martin Holtkamp, Wina Born en Jef Damme.

Begin jaren negentig vond de leiding van de horecadivisie het tijd worden voor vernieuwing van het gebaksassortiment. Daartoe werd onder de chefs van de bakkerijen de wedstrijd "Wie bakt de mooiste taart?" uitgeschreven.

Op 8 februari 1994 werden de resultaten gepresenteerd aan een jury onder voorzitterschap van culinair journaliste Wina Born. Samen met Martin Holtkamp en de Belgische toppatissier Jef Damme heeft zij ruim tachtig pronkstukken beoordeeld op smaak, originaliteit, uiterlijk en uitvoerbaarheid. Na lang wikken en wegen, kwam chef patissier Ruud Stolk van het filiaal Arnhem als beste uit de bus, waarbij vooral de eenvoud van zijn creaties werd geroemd.


Een jury onder voorzitterschap van culinair journaliste Wina Born, die samen met Martin Holtkamp en de Belgische toppatissier Jef Damme in 1994 ruim tachtig pronkstukken beoordeelden op smaak, originaliteit, uiterlijk en uitvoerbaarheid.

Intussen zat de concurrentie de Meesterbanketbakker op de hielen, en daar moest een antwoord op komen. Jef Damme werd in de arm genomen en met zijn komst begon de vernieuwing van het assortiment in de Bijenkorf. Recepten werden aangepast en vernieuwd, nieuwe taarten toegevoegd, ingrediënten verbeterd. Tot de belangrijk nieuwe creaties hoorden de Bavarois taart en de roomkwarktaart in verschillende smaken. Op het gebied van de chocolaterie werden ideeën overgenomen van het beroemde Huize van Wely uit Noordwijk.


In 2000 werd in Amsterdam de afdeling grondig vernieuwd, niet alleen wat betreft het assortiment, maar ook qua inrichting. Op de plek van het voormalige Beurscafé werd een nieuw project gerealiseerd, een combinatie van Café B en de Meesterbanketbakker.

Het boek Gebak en Taarten van Jef Damme de beroemde Belgische patissier uit 1989.

De toppatissier Jef Damme in zijn boek uit 1989.