De Patisserie in Amsterdam

De Patisserie aan de Warmoesstraat in de Bijenkorf Amsterdam, 2020.

Sinds de opening van de Bijenkorf op de Dam heeft iedere winkel een eigen banketbakkerij. Met de opening van Patisserie de Bijenkorf aan de Warmoesstraat biedt de Bijenkorf in Amsterdam nog meer ambachtelijk gebak en exclusieve delicatessen aan, voor thuis of om gelijk van te genieten. Hier vind je de mooiste creaties van de meesterbanketbakker, vergezeld door de perfecte kop koffie of thee. Je kunt het ambachtelijke gebak hier dus niet alleen kopen, maar ook proeven.

Sinds mei 2020 heeft de Bijenkorf in Amsterdam een Patissier als nieuw concept van de Meesterbanketbakker.

HET ASSORTIMENT Bij Patisserie de Bijenkorf komen alle bekende creaties van de Meester Banketbakker samen op 100 m2. Van de iconische de Bijenkorf Boltaart, die al sinds 1984 bestaat, tot de brownie die tijdens het eerste landenthema “Ontdek Amerika in de Bijenkorf” geïntroduceerd werd in Nederland. Ook komt er een chocoladefontein waarmee je zelf chocoladerepen kunt maken en versieren met diverse toppings. Het assortiment wordt verder afhankelijk van het seizoen aangevuld. Denk aan een citroen meringuetaart en macarons gemaakt van vers seizoensfruit in de zomer tot een mokkataart voor naast de latte macchiato als het buiten koud is. Om mee te nemen, maar met een klein aantal tafels en stoelen is er ook gelegenheid om ter plekke te proeven. Naast patisserie is er een met zorg samengesteld assortiment feestelijke champagnes en prosecco’s verkrijgbaar. Mark Potma, Chef Patissier: “Met de opening van Patisserie de Bijenkorf is een prominente plek in de stad ontstaan, waar zowel de creaties uit onze Meesterbanketbakkerij als lokale Amsterdamse producten een podium vinden.”

De Patesserie met de chef patissier Mark Potma, 2020.

DUURZAAM INTERIEUR Oude stoelen en tafels hebben een tweede leven gekregen en met de oude verlichtingsarmaturen uit de Bijenkorf zorgen ze voor traditionele accenten in een nieuwe omgeving. Het oorspronkelijke karakter van de reeds bestaande eikenhouten vloer is door schuren en lakken weer tevoorschijn gekomen. Verder is de toonbank bekleed met handgemaakte tegels die bestaan uit gerecycled glas en keramiek en zijn de wanden en kolommen geschilderd met een op biologische ingrediënten gebaseerde verf.

Het assortiment van de Patisserie, 2020.

De inrichting van de Patisserie, 2020.