La Ruche geopend

De productiekeuken van La Ruche in Den Haag, april 1963.

Den Haag had de primeur van het nieuwe restaurant dat op 22 maart 1963 werd geopend onder de naam La Ruche en bestond uit een countergedeelte met 40 zitplaatsen voor de klant die snel een kleinigheid wilde lunchen- en een restaurantgedeelte met plaats voor 437 gasten. Anders dan in de oude lunchroom werden alle gerechten en dranken door het bedienend personeel zelf ingeschonken en kant en klaar afgehaald.

Den Haag had de primeur van het nieuwe restaurant dat op 22 maart 1963 werd geopend onder de naam La Ruche.

Op 18 maart 1969 opende de Bijenkorf de vestiging Eindhoven. Het restaurant, naar een ontwerp van de Italiaanse architect Gio Ponti, vertoonde veel gelijkenis met la Ruche in Den Haag wat betreft de productie- en presenteermethoden. Wel werd van hotelzilver overgestapt op RVS.


In de filialen Den Haag en Eindhoven werd een kleine lunchshop ingericht, La Ruchette, een counter-restaurant naar Amerikaans voorbeeld, met een assortiment van pancakes en hamburgers.


Het werkbuffet in het nieuwe La Ruche restaurant in Den Haag in april 1963.

Het zitgedeelte van het nieuwe La Ruche restaurant in Den Haag, maart 1963.

Welkomswoord bij de opening van van het nieuwe La Ruche restaurant in Den Haag in april 1963.

Menukaart La Ruche restaurant met middagkaart in Den Haag in 1970.

Midwinter menukaart voor het La Ruche restaurant in Den Haag, 1970.