De menukaart

De spijskaart van de lunchrooms in de drie filialen, 1934.

De drie filialen gebruikten in 1934 dezelfde, zes pagina's tellende menukaart, met een aanbod van onder meer warme en koude voorgerechten, soepen, vis-, vlees-, eier-, en gevogeltegerechten, Indische schotels, en primeurs als kievitseieren. Ook kon men kiezen voor een koffie- en thee complet, broodjes, pannenkoeken, wijnen, likeuren en verschillende warme en koude dranken. Verder was er een uitgebreid kinderhoekje. Restaurants waren in die tijd Frans georiënteerd, al waren snelbuffetten zoals die van Ruteck's, Heck's en HEMA al in opkomst. Het eerste thema restaurant (Italiaans) werd in 1936 in Amsterdam geopend, op dat moment werden in de Bijenkorflunchrooms al Italiaanse pasta's geserveerd, evenals Indische gerechten, die door Javaans personeel in traditionele kledij werden opgediend.


Voor speciale klanten werden aparte menukaarten gemaakt. Zo is er een menukaart voor Brabantse en Limburgse klanten uit 1933 bewaard gebleven. En een Italiaanse spijskaart met een speciale Lista delle Vivande. Voor de feestdagen was er een extra service: zowel voor Sinterklaas als Kerst konden allerlei soorten gerechten en gebak worden besteld. Via een speciale menukaart, met als slogan Wij bakken en verpakken, werden de klanten hierover geïnformeerd.


De drie filialen gebruikten in 1934 dezelfde, zes pagina's tellende menukaart, met een aanbod van onder meer warme en koude voorgerechten, soepen, vis-, vlees-, eier-, en gevogeltegerechten, Indische schotels, en primeurs als kievitseieren.

De spijskaart voor de filialen, 1934.

De spijskaart voor de filialen, 1934.

De spijskaart voor de filialen, 1934.