The Kitchen, een nieuw concept

The Kitchen Amsterdam als eerste geopend, 2008.

The Kitchen Amsterdam de Wok counter, 2018.

Op 8 september 2008 opende op de vijfde verdieping van de Amsterdamse Bijenkorf een nieuw restaurant, The Kitchen. Een fraaie, royaal opgezette zelfbediening, met een koude en een warme sectie en een ruime keuze aan gerechten. Het restaurant zelf, ontworpen met uitsluitend natuurlijke materialen, bestaat uit een licht gedeelte, met grote ramen en een buitenterras, en een donker deel met een grote familietafel en een aantal kleinere tafels. Den Haag kreeg acht jaar later zijn eigen The Kitchen, in een strakke entourage en voorzien van een riante kinderhoek. De verschillende maaltijdtypen zijn o.a.: wokken (rund-kip-garnaal), grillen (rund-lam-zalm), pasta (fettuccine-ravioli) en pizza, salades, sandwiches, ice en sweets.


De andere filialen zijn later met eenzelfde concept uitgerust, Eindhoven (2014) en Utrecht (2016), waarbij nadrukkelijk rekening is gehouden met de architectuur van het gebouw.


Het La Ruche restaurant in Rotterdam is in 2016 vervangen, in Amstelveen en Maastricht is La Ruche vervangen door een combinatie van Meesterbanketbakker met een Cityconcept waarover later meer.

Op 8 september 2008 opende op de vijfde verdieping van de Amsterdamse Bijenkorf een nieuw restaurant, The Kitchen.

The Kitchen Utrecht geopend in 2016.

The Kitchen Den Haag geopend in 2016.

The Kitchen Eindhoven geopend in 2017.