La Ruche 2.0

De nieuwe La Ruche formule in Amsterdam met alleen vers producten, 1994.

La Ruche in Amsterdam kreeg in 1990 een stevige opknapbeurt waarbij het assortiment door aanvullende buitenlandse keukens werd uitgebreid en verbeterd. De Indonesische keuken, de Italiaanse keuken en de Amerikaanse keuken met hamburgers en steaks waren de uitbreidingen. Daarvoor werden nieuwe buffetten ontwikkeld die zo het restaurant een compleet nieuw aanzien gaven.


Met deze nieuwe buffetten werd voor de klant een verbeterd free flow systeem gecreëerd met bereiding zichtbaar voor de klant. Op 21 juli 1990 werd het restaurant voor het publiek geopend. De filiaaldirecteur ontving als eerste filiaal de “Étoile La Ruche “ uitgereikt omdat het filiaal de hoogste bijdrage van alle Bijenkorfrestaurants realiseerde.


Het duurde tot 1994 voordat La Ruche 02 werd geïntroduceerd. Al begin jaren negentig, bij het aantreden van een nieuwe manager (Groepscoördinator Horeca), waren er plannen gemaakt voor een renovatie van de oude selfservice formule van la Ruche.

Voor het nieuwe concept is uitgegaan van eenzelfde opzet: het winkelpleinidee, met echter één groot verschil: alle producten moesten vers zijn en in het zicht van de restaurantbezoeker worden verwerkt. Dus vooral geen fast-food. De voorbereidingskeuken is in dit concept dan ook verdwenen, de gerechten worden bereid volgens de formule die nu nog bij de La Placerestaurants wordt toegepast.


In het La Ruche concept 2.0 werd het assortiment nog internationaler, met specifaliteiten uit de Italiaanse, Indonesische, Chinese, Amerikaanse en Franse keuken, zichtbaar gemaakt in het buffetgedeelte.

Ook werd het assortiment nog internationaler, met specialiteiten uit de Italiaanse, Indonesische, Chinese, Amerikaanse en Franse keuken, zichtbaar gemaakt in het buffetgedeelte.


Voor vernieuwing van het interieur werd samenwerking gezocht met het Engelse bureau Virgile & Stone. Hun ontwerp kenmerkte zich door de opvallend ronde lijn van de wanden. Arnhem kwam 1995 aan de beurt voor vernieuwing. De basis van het nieuwe concept was, gelijk maar doordat er minder ruimte beschikbaar was moest het winkelplein anders ingedeeld worden.

La Ruche in Arnhem, 1999.

La Ruche in Eindhoven het deel Hot Pot, 2000.

La Ruche in Amsterdam het deel belegde broodjes,1994.