Elke dag een andere Bijenkorf

De Bij van mei 1993.

Om de concurrentie een slag voor te blijven ontwikkelde het nieuwe Hoofd Marketing Tommy Littaur een nieuwe reclamestrategie in 1989, met als slogan 'Elke dag een andere Bijenkorf'. Bij Journaal werd herdoopt in kortweg BIJ en ook de vaste klanten bulletins kregen een nieuw uiterlijk. Tot dan toe was de strategie geweest de dagbladen te benutten voor wat prijsagressieve artikelen werden genoemd – de zogenaamde Van/Voor advertenties - terwijl de BIJ het imago van de Bijenkorf moest uitdragen. De oplage daarvan bedroeg 800.000 exemplaren, waarmee 2,5 miljoen consumenten werden bereikt, maar via de dagbladen waren dat er zo'n miljoen meer.

Alle uitingen - kranten advertenties, Bij en vaste klanten bulletins – moesten eenzelfde uitstraling hebben, dat versterkte het stijlimago van de Bijenkorf.

In de nieuwe reclamestrategie werden in de dagbladen zowel het imago (de life style) als de prijsagressieve uitingen gecombineerd, waarbij per keer een ander thema werd gekozen. De Van/Voor aanbiedingen werden 25 keer per jaar in de krant gepubliceerd, de Verbijsterendadvertenties werden wat modieuzer en de vernieuwde BIJ, die meer levenssfeer uitstraalde, bleef twaalf maal per jaar verschijnen.


Alle uitingen - kranten- advertenties, Bij en vaste klanten bulletins – moesten eenzelfde uitstraling hebben, dat versterkte het stijlimago van de Bijenkorf. De oplage van de Bij werd met 100.000 verhoogd naar 900.000 exemplaren.

Verbijsterend aanbieding in de Bij van februari 2005.

Verbijsterend aanbod uit de Bij van april 2004.

Verbijsterend aanbod in de Bij van maart 2003.