'We gaan lekker door!'

Pagina uit de BijenKorf special over de Nationale Bijenkorfdag op 22 januari 1983

Met een heel eigen ludieke actie wilde ook het distributiecentrum in Woerden hun collega's in het land van harte ondersteunen. Via de verschillende actiecomités gingen tientallen medewerkers naar de filialen in het land om hand- en spandiensten te verrichten. De meesten gingen met eigen vervoer, alleen voor de reis naar Arnhem werd een speciale bus ingezet. Met zelf bedachte strijdliederen werd de stemming erin gehouden. Op de wijze van "En datte we toffe jongens zijn, met als refrein Overal, overal waar een Bijenkorf staat, waar een Bijenkorf staat, overal, overal waar een Bijenkorf staat, zijn wij paraat".


En uit volle borst klonk, op de wijze van Hoeperdepoep: Eèèèn we geven niet op. We kennen geen stop. We willen beslist overleven. We gaan lekker door. De Bijenkorf gaat voor. Dat is toch waarnaar wij streven. Refrein: Laat ons, laat ons, ons werk behouden, ja ons werk behouden, ja laat ons, laat ons ons werk behouden geachte heer Bons!


Ondanks de dramatische aanleiding is de Nationale Bijenkorfdag onvergetelijk geworden voor alle betrokkenen. En de Bijenkorf is gebleven, daar was het toch allemaal om begonnen!

Dankwoord door Peter van Straten geschreven januari 1983

Tekening van Peter van Straten 1983