Het feest in Eindhoven

Tekst voor de nationale Bijenkorfdag aan het filiaal Eindhoven op 22 januari 1983

Het Eindhovense organisatiecomité had twee dagen eerder, op 20 januari, een persconferentie belegd om uit te leggen wat de Bijenkorf voor ogen stond met een dergelijke ludieke actie in alle filialen. Ook werden er op die dag bij alle KBB-onderdelen in de stad posters afgeleverd voor de happening op 22 januari. Alle collega’s toonden zich opvallend solidair met de Bijenkorf. Op de dag zelf reed er een oude handkar door de stad volgeladen met informatie over de Bijenkorf en deze gigantische reddingsoperatie.

Op 22 januari 1983 reed er een oude handkar door Eindhoven volgeladen met informatie over de Bijenkorf en deze gigantische reddingsoperatie.

Tussen twee uur en half vier vloog een vliegtuig boven de stad, met op een spandoek de inmiddels beroemde slagzin de Bijenkorf moet blijven. Er waren vier telefoonlijnen opengesteld, zodat klanten op van alles konden reageren en hun steun betuigen. Zij werden onder anderen te woord gestaan door Herman Pieter de Boer en Lenny Kuhr, die het er behoorlijk druk mee hadden. De winkel was bomvol, de klanten waren uitgelaten, evenals tal van bekende Eindhovenaren.


Ook de burgemeester kwam naar de Bijenkorf om te delen in de feestvreugde en zijn steun te betuigen. Evaluerend constateerde ook het Eindhovense filiaal dat het een fantastische dag was geweest.

Paul van Hal en Wim Zillig twee leden van de Bijenkorf Ondernemingsraad tijdens de nationale Bijenkorfdag actief in de filialen. 22 Januari 1983

Pagina uit BijenKorf extra, januari 1983