Rotterdams happening

Pagina uit de samenvatting van de Nationale Bijenkorfdag in BijenKorf

Ook in Rotterdam heerste een uitgelaten stemming. Er waren optredens van het Rotterdams Conservatorium Blazers Ensemble, de drumband Benelux met majorettes die zowel binnen als buiten hun kunsten vertoonden. Ook bekende Rotterdamse artiesten, onder wie Bassie en Adriaan, Gerard Cox en Joke Bruijs, Rotterdamse Henkie, the Amazing Stroopwafels en nachtburgemeester van de stad, Jules Deelder, gaven acte de présence. En schrijvers van Rotterdamse huize, zoals Lenie Saris, Bob den Uyl en Leonie Kooiker signeerden opgewekt hun boeken.

De verkoop van buttons, posters en draagtassen bleek aan het einde van de dag ruim vierduizend gulden te hebben opgeleverd.

Herman Emmink, uitgeroepen tot opperstalmeester, kondigde met zijn overal herkenbare stem de komst aan van Dick Lammertink, hoofdonderhandelaar van FNV. Tot ieders verbazing verschenen op een gegeven moment ook Sinterklaas, Zwarte Piet en zelfs de Kerstman ten tonele, figuren die in de Bijenkorf altijd een grote rol hebben gespeeld. Ook het Rode Kruis, politie en brandweer kwamen een kijkje nemen en uiteraard was de pers ruimschoots aanwezig, vertegenwoordigd door journalisten van de NRC,


Het Rotterdamsch Nieuwsblad en het Vrije Volk. De verkoop van buttons, posters en draagtassen bleek aan het einde van de dag ruim vierduizend gulden te hebben opgeleverd. Ook hier was de happening ordelijk en zonder wanklank verlopen.

Willem Nijholt en Henk Molenberg tijdens de Nationale Bijenkorfdag in Rotterdam 22 januari 1983.

De verkochte buttons tijdens de Nationale Bijenkorf actie 22 januari 1983.