Arnhem in actie

Het speciale Bijenkorf lied voor de Nationale Bijenkorfdag op 22 januari 1983.

Op woensdag 19 januari reikte het actiecomité aan alle Arnhemse medewerkers vijf posters uit om thuis voor het raam te hangen of door te geven aan buren en vrienden. Driehonderd Bijenkorvers kregen voor die zaterdag gratis maaltijden van de horecaleveranciers. Medewerkers uit de Centrale en het distributiecentrum in Woerden boden spontaan hun hulp aan. Dat deden ook tal van Arnhemse prominenten, leerlingen van de kunstacademie en de Nimeto, mannequins, dressmen en oud-stagiaires. Op een overvolle eerste etage gaf de balletgroep van Ellie Sanders uit Zevenaar een luid bejubelde voorstelling, Arnhemse bands en orkestjes zorgden voor opzwepende muziek. De politiek toonde haar betrokkenheid door de aanwezigheid van de commissaris van de Koningin van Gelderland de heer Geertsema.

Met burgemeester Drijver ontving Geertsema een telegram van de plaatselijke ondernemers die hun steun aan de actie verwoordden.


Op de eerste etage speelde Jaap Dekker de sterren van de hemel met zijn boogie-woogierepertoire. De zingende tandarts, beter bekend als De Aal, kreeg met zijn carnavalsliedjes de lachers op zijn hand. Aan het eind van de middag zette Paul van Vliet de actie kracht bij door enthousiast buttons en posters te verkopen. Het resultaat van al deze hartverwarmende activiteiten was dat de commissaris van de Koningin 15.000 handtekeningen in ontvangst kon nemen.