Speciale acties en eigen uitgaven

Tikania een boek geschreven door Boudewijn Büch ter gelegenheid van de landenactie Tikania in maart 1991.


Voor elk seizoen wist de boekenafdeling van de Bijenkorf met speciale aanbiedingen extra publiek te trekken. In het voorjaar was dat met een grote verscheidenheid aan reisboeken, ter voorbereiding op de zomervakantie. Een grote trekpleister was ook de Boekenmarktuitverkoop, meestal in juli en augustus gehouden op de promotieruimtes van de filialen. Toonbanken vol bekende titels, mode-, foto-, kunst- en kookboeken, naast goedkope uitgaven van bestsellers.

Ook de Landenacties die vanaf de jaren vijftig werden gehouden waren aanleiding om een keur aan buitenlandse titels te presenteren, aangevuld natuurlijk met eigen uitgaven.

Bekende auteurs als Roald Dahl en Chaim Potok kwamen in 1982 persoonlijk hun boeken signeren.

In het najaar waren het vooral de feesten van december waar de boekenafdeling breed op inspeelde, met zowel kinderboeken als speciale kerstuitgaven, waarbij uiteraard de culinaire genietingen een hoofdrol speelden. Een beroemd geworden eigen uitgave was de Feestelijke finale uit 1981, een kleurrijk boek vol recepten, aanwijzingen voor kerstdiners en ideeën om de kerstboom verantwoord te versieren.

De feestelijke finale, speciale Bijenkorf-uitgave voor de feestdagen in 1981.

Kerstboek de speciale feestdagen- uitgave van de Bijenkorf in 1992.