1966 Manhattan

Foto uit BijenKorf van november 1966,

Van wie het briljante idee was om de opening van de actie Manhattan in een hotel te organiseren, is niet meer te achterhalen, maar een feit is dat op 30 september 1966 deze landenpromotie spectaculair van start ging in het Amsterdamse Hilton Hotel. Centraal in de actie stond de kleurrijke Amerikaanse couture, naast allerlei attractieve gadgets uit andere productgroepen

Mannequins, Hawaiiaanse bloemenmeisjes, Indianen, cowboys en Eskimo's waren uit de USA overgevlogen om het grote openingsfeest in het Hilton luister bij te zetten, en nog diezelfde avond besteedde Willem Duys in zijn programma 'Voor de Vuist weg' aandacht aan deze happening.


De Manhattan-producten vielen enorm in de smaak bij de klanten. Een van hen schreef aan de directie: “Manhattan was een sprookje! Op de afdeling levensmiddelen waande ik me in luilekkerland. Er waren producten te zien waarvan ik het bestaan nauwelijks kende!” Ook het initiatief om iedere klant op zaterdag 1 oktober een gratis orchidee aan te bieden, werd buitengewoon op prijs gesteld.


In het Amsterdamse Hilton hotel werd de kleurrijke Amerikaanse mode getoond.

Creaties van een Amerikaanse ontwerper tijdens de show in het Hilton Hotel september 1966.

Creatie van een Amerikaanse ontwerper tijdens de show in het Hilton Hotel september 1966.