Magische taferelen

Magische tijd van het jaar etalage Amsterdam 2017.

'We zijn een theater met elke keer een andere voorstelling', schreef de toenmalige voorzitter van de directie Jacob de Jonge bij het 140-jarig bestaan. De etalages bleven in dat theater hun belangrijke rol spelen, maar er moest meer betovering ingebracht worden, meer magic. Vooral tijdens de Sinterklaas- en Kerstperiode speelden zich in de etalages dan ook Radical Magical moments af. In tal van etalages waren magische figuren te zien, in sprookjesachtige kledij, beesten in de wonderlijkste uitdossingen, bovenaardse wezens die zich dansend een weg baanden tussen de prachtigste cadeau- artikelen, feestkleding en verleidelijke accessoires.

Radical Magical moments. In tal van etalages waren magische figuren te zien, in sprookjesachtige kledij, beesten in de wonderlijkste uitdossingen, bovenaardse wezens die zich dansend een weg baanden tussen de prachtigste cadeauartikelen, feestkleding en verleidelijke accessoires.

Ook verschillende sprookjes, waaronder een Castle of Dreams kwamen in de etalages tot leven en erwerden Inspiration Magazines geëxposeerd, de opvolgers van de vroegere Bij Journaals. In de Inspiration van april 2010 gaf Ronny de Vylder, senior specialist instore styling in Inspiration zijn visie op de etalage van de toekomst.

'Een etalage is om naar te kijken en door geïnspireerd te raken. Wie weet praat de etalage over een aantal jaren gewoon tegen je aan', filosofeerde hij.

In de jaren na 2010 kende de vindingrijkheid van de etalagediensten geen grenzen en hun creaties mogen dan ook tot de meest bijzondere van de 150 jaar historie etalagekunst worden gerekend.

Etalage House of Gifts in Den Haag feestdagen 2012

Etalage Castle of Dreams in 2016 in Amsterdam.