Heden en toekomst

Etalage van de toekomst een pagina in Inspiration van 2010.

Etalage van de toekomst door Rutger de Vries bij het maken van een schilderij in de etalage van Amsterdam 2018.

Wat zijn belangrijke kenmerken van de hedendaagse etalages? Een soort richtlijnen voor de etaleurs van vandaag: Beweging is een must, van levende mensen in de etalage tot aan hologrammen. Aldus Ronny De Vylder (Senior specialist Instore Styling)

Zoals in de etalage van Hermès in Japan een foto van een vrouw te zien is, die opeens in beweging komt en vervolgens tegen een Hermès shawl elders in de etalage blaast.


Beweging is een must van levende mensen in de etalages tot aan hologrammen.

Innovatie

Sommige stoffen veranderen onder invloed van temperatuur, zoals de jacks van Stone Island. Die techniek is toepasbaar in de etalages: door de wisseling van hitte en koude wisselen stoffen van kleur.


Robots in de etalage

De D+ropop is een van milieuvriendelijk golfkarton gemaakte etalagerobotpop, die gracieus hoofd en armen kan bewegen. Deze nieuwe generatie etalagefiguren is waarschijnlijk binnen enkele jaren gemeengoed.

Interactief

Met de komst van de touchscreens en andere technologieën is straks oneindig veel mogelijk. Zoals in de film Minority Report, waarin Tom Cruise een winkel binnenkomt en door het personeel via een iriscopie wordt herkend en passende aankoopsuggesties krijgt. Zo kunnen op een interactief schrijfbord door de klant ook verlanglijstjes worden ingevoerd.


Duurzaamheid

Verlichting van de etalage kan heel goed via een raam worden aangestuurd, dus waarom geen lichte, plastic zonnecellen in het glas?


De toekomst heeft ook voor de etalages nog tal van vernieuwingen in petto! Ook bij het 150-jarig bestaan zal de Bijenkorf nog altijd het meest inspirerende, verrassende en creatieve warenhuis zijn.

Vier etalages van Den haag in 2016 en 2017.