De Bijenkorf Arnhem 1975

Foto van het vernieuwde frontaanzicht de Bijenkorf Arnhem april 1975

Het Koninklijk Bijenkorf Beheer concern bezat sinds 1968 het Galeries Modernes warenhuis als populaire warenhuis formule. De directie meende echter dat het pand in Arnhem uitermate geschikt was voor ombouw naar een Bijenkorf. Het besluit daartoe werd in 1973 genomen en de Bijenkorf opende haar deuren in april 1975. Architectonisch werd er geen grote aanpassing gedaan. Het gebouw van architectenbureau Van de Broek & Bakema werd oorspronkelijk ontworpen voor Galeries Modernes. De roltrappen en het betonskelet bleven staan, de rest van het interieur wordt volledig ontmanteld. Het was vooral de inrichting die door de interieur designers van Terence Conran uit Engeland werden uitgevoerd. De façade kreeg een nieuw aanzicht maar had geen spectaculaire impact.

In 1992 werd een plan ontwikkeld voor de uitbreiding van het hoofdgebouw in Arnhem. Onder de naam Arnhem 2000 werd een uitbreiding gepland. In 1993 werd aan de achterzijde van het gebouw over drie etages een uitbouw begonnen. De derde etage werd een nieuwe etage speciaal voor de kantoren. De verbouwingen zouden eind 1994 volledig zijn voltooid. Ook de voorgevel werd volledig vernieuwd, zodat het aanzien van de winkel duidelijk prominenter werd. De entree werd breder en uitnodigender. De vergroting schepte ook de mogelijkheid om het bekende horecaconcept La Ruche in de winkel op de eerste etage te realiseren.

In 2014 werd de Bijenkorf Arnhem gesloten. De vestiging paste niet meer in de Premium Experience strategie van de Bijenkorf.

In 1975 werd de Bijenkorf Arnhem geopend in het oude Gallerie Modern pand.

Foto van de nieuwe ingang partij de Bijenkorf Arnhem in 2000

BijenKorf presentatie plan 200 Arnhem in 1994